EnglishGermanRomanian

Excursii in Delta Dunarii

Adevarata frumusete este cea naturala. Pensiunea Chernaha organizeaza excursii in Delta Dunarii, la Sulina, Caraorman, Letea si alte lacuri si canale.

Descoperiti fumusetea Deltei Dunarii la Sulina, unde se varsa Dunarea in mare si plaja neamenajata, cu un aspect virgin. Plaja de la Sulina este cea mai lata plaja de pe litoralul Marii Negre. La Sulina se găsește un cimitir maritim, unic în țară și chiar în Europa. Un alt obiectiv turistic este Farul din Sulina, care datează din 1802. Alte obiective de vizitat sunt muzeul “Farul Sulinei”, cladiri precum Palatul Comisiei Europene a Dunarii, Farul Comisiei Europene a Dunarii, Farul de pe malul stang al Dunarii si Farul de pe malul drept al Dunarii.

Pădurea Letea este cea mai nordică pădure subtropicală din Europa și singura pădure de stejar din lume crescută pe un grind maritim. Pădurea Letea este o arie protejată de interes național, o padure virgina, populata cu foarte multi cai salbatici. Aprox. 500 de specii de plante și peste 3000 de specii de animale (din care 2000 de insecte) își au casa în Padurea Letea.

Satul Letea este cel mai bine conservat sat din deltă. Casele tradiționale sunt din lemn, chirpici și stuf și vopsite în culori vesele precum verde, albastru și alb

Pădurea Caraorman este o arie protejată de interes național. Padurea Caraorman: declarata in anul 1940, monument al naturii, este o padure de stejari (de peste 30 m inaltime), frasin, plop, cu desisuri si vegetatie cataratoare de tip mediteranean: liane ce ating 25 m precum si alte plante agatatoare. In aceasta padure s-au semnalat cuiburi de vultur codalb. Padurea Caraorman si dunele de nisip sunt o zona superba, neatinsa de om.

Pensiunea Cherhana ofera o excursie de aproximativ 4 ore pe lacurile si canalele din jurul pensiunii, un circuit si o experienta unica unde puteti vedea foarte multe specii de pasari si plante si peisaje superbe.

Pentru mai multe detalii despre excursiile organizate de catre Pensiunea Cherhana dati click AICI