Excursii in Delta Dunarii

Pentru a vedea excursiile organizate de catre Pensiunea Cherhana dati click !AICI!

Adevarata frumusete este cea naturala. Pensiunea Cherhana organizeaza excursii in Delta Dunarii, la Sulina, Mila 23, Letea si pe alte lacuri si canale.

Descoperiti fumusetea Deltei Dunarii la Sulina, unde se varsa Dunarea in mare si plaja neamenajata, cu un aspect virgin. Plaja de la Sulina este cea mai lata plaja de pe litoralul Marii Negre. La Sulina se gaseste un cimitir maritim, unic în tara si chiar in Europa. Un alt obiectiv turistic este Farul din Sulina, care dateaza din 1802. Alte obiective de vizitat sunt muzeul “Farul Sulinei”, cladiri precum Palatul Comisiei Europene a Dunarii, Farul Comisiei Europene a Dunarii, Farul de pe malul stang al Dunarii si Farul de pe malul drept al Dunarii.

Padurea Letea este cea mai nordică padure subtropicală din Europa si singura pădure de stejar din lume crescută pe un grind maritim. Padurea Letea este o arie protejata de interes national, o padure virgina, populata cu foarte multi cai salbatici. Aprox. 500 de specii de plante si peste 3000 de specii de animale (din care 2000 de insecte) isi au casa in Padurea Letea.

Satul Letea este cel mai bine conservat sat din delta. Casele traditionale sunt din lemn, chirpici si stuf si vopsite in culori vesele precum verde, albastru si alb

Satul Mila 23, sat tipic pescaresc, este singura asezare lipoveneasca ce a luat fiinta in delta la sfarsitul secolului trecut si care, in ciuda numeroaselor inundatii, a stiut sa-si pastreze sarmul arhaic, oferind si astazi o imagine autentica a pitorescului in satele pescaresti si a unui mod de viata neschimbat de secole. 

Pensiunea Cherhana ofera o excursii pe lacurile si canalele din jurul pensiunii, un circuit si o experienta unica unde puteti vedea foarte multe specii de pasari si plante si peisaje superbe. 

IMPORTANT

Pensiunea organizeaza excursii zilnice iar rezervarea se face la receptie.

 Atentie! Copiii sunt incadrati ca o persoana conform regulamentelor A.N.R

Pensiunea dispune de mai multe tipuri de ambarcatiuni si anume: Laguna 480, Corsar 630, Corsar 700, Corsar 730 iar excursiile se vor organiza cu una dintre aceste ambarcatiuni in functie de numarul de persoane inscrise pentru excursie si anume: 1-3 persoane – Laguna 480, 3-6 persoane – Corsar 630, 6-11 persoane – Corsar 730 sau Corsar 700 in functie de disponibilitate.